Masajul terapeutic întrece scopul masajului de relaxare. Este de folos în urma accidentelor, durerilor de spate și membre superioare sau inferioare (mâini și picioare), vertebre deplasate, dureri de cap și dureri de țesuturi moi (mușchi, ligamente, sistem limfatic și nervos).

Vă simțiți stresat(ă)? Vă simțiți tensionat(ă)?
Masajul poate sa stimuleze sau sa calmeze, in functie de ritmul si de profunzimea mangaierilor. De aceea masajul poate sa faca o persoana sa se simta vioaie, energica dupa masaj sau, dimpotriva, sa se simta relaxata si somnoroasa. Masajul poate atenua tensiunea, stresul, poate calma durerile , sa relaxeze muschii incordati si sa indeparteze starea de apatie.

Asemănătoare din punct de vedere al beneficiilor cu acupunctura, ventuzoterapia acționează pe mai multe planuri. „Aplicate la locul și momentul potrivit, ventuzele ajută la deblocarea sistemul muscular și a celui energetic. Terapia îmbunătățește circulația sangvină, ameliorează rapid răcelile, nevralgiile, dar ajută și la relaxarea sistemului nervos și întărirea imunități“, spune Doina Ficu, tehnician maseur și consultant Feng Shui la Centrul de Sănătate și Viață Armonia, București.